Wie ben ik

Over Margot Hoofs

Ruim 25 jaar werk ik met veel plezier in een zelfstandige revalidatie kliniek. Hier zie ik veelal mensen met chronische klachten als burn-out, fibromyalgie en mensen met chronische pijnklachten. Deze klachten kunnen het dagelijks leven erg frustreren en het lukt niet altijd om hier alleen uit te komen.

Naast mijn werk als fysiotherapeut en re-integratiecoach, werk ik ook – vanuit mijn hart – als haptotherapeut en hartcoherentiecoach.

Ik heb de studies fysiotherapie en bewegingswetenschappen doorlopen. Ik kreeg al snel interesse in mensen met ( chronische) klachten, meestal medisch onverklaarbaar. Vaak bestaat er een verhaal rondom het ontstaan of het voort blijven bestaan van de klachten. Dit is wat mij interesseert, niet alleen de klacht maar ook het verhaal van de mens met de klacht.

In de jaren die volgden heb ik naast mijn werk de opleiding tot heartcoherentiecoach, haptotherapeut en EMDR therapeut voltooid. Bij al deze opleidingen heeft mijn fascinatie voor de invloed die de geest op het lichaam heeft en andersom op de voorgrond gestaan.

Ik ervaar het als waardevol om mijn kennis en ervaring te kunnen delen.

In mijn begeleiding hecht ik veel waarde aan vanuit contact met de ander werken. Van cliënten hoor ik dat ik prettig in het contact ben, op een fijne manier nieuwsgierig ben en dat ik vanuit afstemming op de hulpvraag werk.

Ik ben GZ-haptotherapeut, aangesloten bij de beroepsvereniging voor haptotherapeuten de VVH. Ik ben gelicenseerd HeartMath Provider bij HeartMath Benelux. Ik ben gediplomeerd in EMDR voor enkelvoudige problematiek.

In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig met de survivalrun sport, hardlopen en fietsen. Ik hou van buiten bewegen en ervaar hierdoor een goed evenwicht tussen lichaam en geest. 

Heeft u vragen

of wilt u meer informatie?

Klantervaringen

Een stukje rust vinden bij jezelf, bewust stilstaan, meer verbinding tussen je hoofd en je lijf. Niet automatisch overal iets mee doen, maar dingen soms juist laten voor wat het is.

Annemieke

Gisteren vertelde ik een vriendin over wat voor mij zo waardevol was aan het traject en dat zijn de volgende dingen:

 • voelde me vanaf begin geaccepteerd zoals ik ben
 • Je maakt door te luisteren en zonder oordeel te reageren dat ik me prettig en gehoord voelde iets wat voor mij belangrijk is. je uitte ook duidelijk wat je voelde bij mij en dat helpt.

De oefeningen die voor mij zo simpel maar zo krachtig zijn geweest:

 • Met apparaatje aan oor aantonen wat mijn ademhaling betekent voor het kunnen ontspannen
 • Het voelen waar energie stookt op het bed
 • Het verlagen van het tempo bij het wandelen
 • de oefening met de stok

Het laten voelen en ervaren is waardevol. De opdrachten zijn blijven hangen als krachtige metaforen.

ik vond het heel fijn dat je me hebt kunnen helpen in dit lastige stuk en heb er nog dagelijks veel baat bij.

Marjolein

Wat heeft het traject mij opgeleverd:

 • Inzicht gekregen (via hartcoherentie) in wanneer ik het meeste ontspan en hoe ik dit in kan zetten voor meer stressvolle momenten.
 • Gevoel gekregen bij waar blokkades in mijn lichaam blijven hangen en hoe ik hier mee om kan gaan.
 • Meer bewust geworden van stress signalen van mijn lichaam en hoe ik hierop kan acteren.
 • Afremmen en doseren van mijn ambities. Wat is nu echt realistisch en hoe zorg ik ervoor dat ik in balans blijf met mijn lichaam en me niet verlies in mijn doel/ambitie.
 • Meer focus op positieve dingen, die wel al kunnen.

Carmel

Toen ik bij Margot kwam was ik zowel lichamelijk als psychische helemaal uit balans. Niet veel later kwam ik thuis te zitten van mijn werk. Op dat moment had ik absoluut geen vertrouwen erin dat het goed zou komen. Margot gaf mij dat vertrouwen terug. Ze liet mij inzien dat ik teveel bezig was met beter worden en hierdoor geen ruimte gaf om in contact te komen met mijzelf. Middels haptotherapie heb ik mijn lichaam pas echt leren herkennen, maar ben ik er ook achter gekomen dat ik niet stil stond bij mijn gevoel en hiervoor bleef vluchten op verschillende manier. Ik heb mijn vluchtroutes leren herkennen, waardoor ik er actief voor kon kiezen een andere keuze te maken. Haptotherapie heeft mij ook inzicht gegeven in hoe ik mijn eigen lichaam gespannen hielt. Daar waar ik aan het begin als een soort van baksteen binnen kwam ging ik aan het eind weg als een soort licht veertje. Ik heb dit kunnen bereiken, omdat ik vertrouwen had in Margot. Margot is vriendelijk, rustig, heeft oog voor details, respecteert jou als persoon en gaat met respect met je om.

Els

Door de gesprekken met Margot is mijn hoofd weer in contact gekomen met mijn lichaam. 

Ze heeft me geleerd meer bewust te zijn van de signalen die mijn lichaam me geeft. Daar gehoor aan geven is soms nog een uitdaging maar de bewustwording is de eerste stap en daar ben ik haar heel dankbaar voor. 

Ilse

Ik heb in de sessie bij jou geleerd te vertrouwen op mijn gevoel en mijn grenzen. Het is voor mij een duwtje in de rug geweest om de signalen van mijn lichaam te leren ontdekken en heb vertrouwen gekregen dat ik dit kan en hierop mag vertrouwen. 

Bedankt voor de fijne sessie en het vertrouwen dat je mij hierin hebt gegeven.

Tessa

Dankjewel. Ik heb er zelf ook een stuk meer vertrouwen in gekregen. 
 
Het heeft me gebracht dat ik meer de signalen kan voelen van mijn lijf en daardoor beter doen wat helpend is voor mij. Jouw rust en interesse vond ik erg prettig tijdens de sessies. 

Jorien

Toen ik bij Margot kwam was ik zowel lichamelijk als psychische helemaal uit balans. Niet veel later kwam ik thuis te zitten van mijn werk. Op dat moment had ik absoluut geen vertrouwen erin dat het goed zou komen. Margot gaf mij dat vertrouwen terug. Ze liet mij inzien dat ik teveel bezig was met beter worden en hierdoor geen ruimte gaf om in contact te komen met mijzelf. Middels haptotherapie heb ik mijn lichaam pas echt leren herkennen, maar ben ik er ook achter gekomen dat ik niet stil stond bij mijn gevoel en hiervoor bleef vluchten op verschillende manier. Ik heb mijn vluchtroutes leren herkennen, waardoor ik er actief voor kon kiezen een andere keuze te maken. Haptotherapie heeft mij ook inzicht gegeven in hoe ik mijn eigen lichaam gespannen hielt. Daar waar ik aan het begin als een soort van baksteen binnen kwam ging ik aan het eind weg als een soort licht veertje. Ik heb dit kunnen bereiken, omdat ik vertrouwen had in Margot. Margot is vriendelijk, rustig, heeft oog voor details, respecteert jou als persoon en gaat met respect met je om. 

Els

De sessies hebben me laten denken/bewust te zijn van mijn lichaam. Eb elke keer dat ik naar jou ging, voelde ik me daarna beter.
Dank voor het luisteren!
Christelle
Wat mij heel erg geholpen heeft is om te leren en voelen wat er met mijn lichaam op het moment aan de hand is, daarbij stil te staan en proberen naar te luisteren. En daarbij minder in mijn hoofd alles over te denken en op rationele redenen mijn herstel proberen te forceren. Ik vond het erg fijn dat vooral bij mij de vraag lag over wat ik nodig had, en dat we samen daarmee aan de slag gingen. Hierdoor moest ik goed nadenken over mijzelf, wat ik nodig heb en te luisteren naar mijn lichaam, wat ook al een stap is. 
De aanpak om met hand aanrakingen meer te registreren wat er in mijn lichaam omgaat vond ik op het begin wat onwennig. Verder heb ik de afspraken altijd erg prettig ervaren, en voelde ik me vrij om alles te delen.
Karin

De sessies hebben mij een stuk meer inzicht gebracht in waar de spanning door ontstaat en dat mijn lichaam er wat mee probeert te zeggen. Daarnaast waren het sessies die me les gaven in grenzen stellen en balans ( oefening met tol). Die inzichten helpen mij om stukje bij beetje wat beter voor mijn lichaam te zorgen. 

W.

Het traject heeft me heel veel opgeleverd! Ik ben beter geworden in luisteren naar mijn lichaam. Ik kan nu beter identificeren hoe mijn lichaam reageert en ik kan beter identificeren welke emoties ik voel in mijn lichaam. Verder ben ik daarin ook een stuk liever voor mezelf geworden omdat ik mijn lichaam nu meer als onderdeel van mezelf zie die me iets probeert te vertellen in plaats van iets dat mij tegenwerkt.
De sessies op de tafel waarbij ik bewust naar mijn lichaam moest luisteren hebben me hierin erg geholpen. Ook jouw geruststellende woorden over dat het allemaal oke is om te voelen hielpen hierin heel erg.
Lieke
Ik vond het fijn dat ik bij jou terecht kon. De sessies waren (soms) confronterend voor mij, maar brachten mij juist daardoor tot waardevolle inzichten. Ik kan steeds beter bij mijn gevoel en sensaties in mijn lichaam blijven. En na elke sessie was ik beter in staat om keuzes te maken. Ik herken mijn grenzen op werk en in privé beter en durf mijn grenzen sneller aan te geven bij anderen. Dat voelt goed. Ik heb meer grip gekregen op mijn situatie op werk en ervaar meer energie in het dagelijks leven.